DigIT-Udruga za informatiku

Informatički tečajevi i radionice za sve zainteresirane građane

 

Poštovani,
kako nam je dosadašnji prostor u Balotiniom prilazu odnosio veliki dio godišnjeg proračuna u 2015 Informatičku učionicu selimo u oblake, odnosno putujemo od naselja do naselja i u suradnji sa školama i mjesnim zajednicama organiziramo jednomjesečne tečajeve. Više o projektu uskoro na našim Web stranicama i na letcima u Vašim kaslićima!

 

Tečaj: osnove rada na računalu

 

Tečaj je namijenjena svim zainteresiranim osobama od 15 do 99 godina koje imaju želju i volju naučiti koristiti računalo. Tečaj se održava u prostorijama udruge; ponedjeljkom, srijedom i petkom do 17 sati u grupama od 8 polaznika. Ovaj tečaj je namijenjen osobama koje do sada nisu imali kontakta s računalom i sastoji se od dvije cjeline: uvod u rad na računalu i uvod u Windows okruženje.
Trajanje tečaja: 6 školskih sati.
Tečaj je namijenjen: Svim zainteresiranim građanima
Tečaj se trenutno ne održava

 
Tečaj : osnove MS Word i MS Excel

 

Tečaj je namijenjena svim zainteresiranim osobama. Kroz ovaj program polaznici stječu osnovne vještine oblikovanja teksta i upoznaju tehnike uređenja dokumenta u MS Word-u te tablično vođenje podataka uz primjenu osnovnih matematičkih operacija u MS Excel-u. Tečaj se održava u prostorijama udruge; ponedjeljkom, srijedom i petkom do 19 sati u grupama od 8 polaznika.
Trajanje tečaja: 6 školskih sati ( 3 školska sata po cjelini ).
Tečaj je namijenjen: Svim zainteresiranim građanima
Tečaj se trenutno ne održava

Radionica: korištenje Interneta i sigurnost na Internetu

 

Radionica osnove računalne sigurnosti na Internetu namijenjen je djeci i roditeljima koji se žele upoznati sa sigurnosnim problemima na Internetu te naučiti kako ih izbjeći ili ukloniti pomoću sigurnosnih aplikacija. Radionica se održava u prostorijama udruge; subotom od 17 do 19 sati, u grupama od 8 polaznika ( jedan roditelj i jedno dijete u paru ).
Trajanje tečaja: 2 školska sata.
Tečaj je namijenjen: Svim zainteresiranim građanima
Tečaj se trenutno ne održava

Informatički tečajevi i radionice za članove udruge

 
Tečaj: osnove sustava Windows

 

Tečaj je namijenjena svim zainteresiranim osobama koje žele naučiti osnove rada u sustavu Windows. Kroz ovaj program polaznici stječu osnovne vještine rada u Windows sustavu. Tečaj se održava u prostorijama udruge; utorkom i četvrtkom od 17 sati u grupama od 8 polaznika.
Trajanje tečaja: 4 školska sata.
Tečaj je namijenjen: Članovima udruge
Tečaj se trenutno ne održava

 
Tečaj: napredni tečaj MS Word i MS Excel

 

Kroz ovaj tečaj polaznici stječu napredne vještine oblikovanja teksta i upoznaju naprednije tehnike rada u MS Word-u te napredne tehnike rada u MS Excel-u. Tečaj se održava u prostorijama udruge; ponedjeljkom, srijedom i petkom do 20 sati u grupama od 8 polaznika.
Trajanje tečaja: 18 školskih sati ( 9 školskih sati po cjelini ).
Tečaj je namijenjen: Članovima udruge
Tečaj se trenutno ne održava

Tečaj: osnove izrade Web stanica HTML

 

Tečaj je namijenjena svim članovima udruge koje žele naučiti osnove izrade Web stanica. Radionica se održava u prostorijama udruge, utorkom i četvrtkom od 19 sati u grupama od 8 polaznika. Kroz pohađanje tečaja polaznici mogu načiti osnove izrade stranica u HTML-u te kako slike i grafike oblikovati i prilagoditi za Web.
Trajanje tečaja:12 školskih sati.
Tečaj je namijenjen: Članovima udruge
Tečaj se trenutno ne održava

Tečaj izrade Web stranica u Joomli

 

Radionica je namijenjena svim članovima udruge koje žele naučiti izraditi vlastitu Web stranicu i predložak za popularni CMS sustav Joomla. Radionica se održava u prostorijama udruge, utorkom i četvrtkom utorkom i četvrtokm od 20 sati u grupama od 8 polaznika. Ukupno trajanje radionice je 12 školskih sati.
Trajanje tečaja: 12 školskih sati.
Tečaj je namijenjen: Članovima udruge
Tečaj se trenutno ne održavaNapomena:

Sve osobe koje nemaju e-mail adresu prijavu za tečaj ili radionicu mogu predati u prostorijama udruge od ponedjeljka do petka od 12 do 16 sati. Info telefon: 095 7777 515